Naše tělo, mysl a duše jsou propojené a vzájemně se ovlivňují. Pokud pracujeme na všech třech úrovních dosahujeme svých cílů a přání rychleji. Proto jsem se rozhodla přidat k péči o mysl (se kterou pracuji převážně prostřednictvím koučování) a o duši (převážně prostřednictvím odbloků) i prostředky péče o tělo – Zelené potraviny.

Zelené potraviny jsou velmi kvalitní přirozenou stravou, která umožňuje projevit našemu tělu jeho plný potenciál. Je to ve své podstatě koncentrovaná zelenina – čerstvá a kvalitní. Výjimečné jsou tím, že nás ŽIVÍ a ČISTÍ zároveň.

Jak nás živí?

Na rozdíl od běžného jídla, běžné zeleniny a ovoce, kde dnes množství výživných látek je o 80% nižší než před 50 lety, ječmen a chlorella obsahují v ideálním poměru všechny živiny nutné ke správnému fungování našeho těla i mysli – vitaminy, minerály, všechny esenciální aminokyseliny, stopové prvky, antioxidanty a další. Neobsahují žádné „prázdné“ kalorie, jedovaté látky, barviva, stabilizátory, plnidla, pojidla či jiné nežádoucí nebo nevhodné balasty.

Jak nás čistí?

Chlorella má schopnost vázat na strukturu své buněčné stěny nebezpečné látky a odvádět je z těla  – a to i roky staré nečistoty uložené v tkáních a orgánech. Jedná se především o těžké kovy (např. rtuť, olovo, kadmium), zbytky léků, radiaci po ozařování, atd. Schopnost chlorelly vázat na sebe těžké kovy je vhodné využít při amalgánových plombách, po očkování a při životě ve městech se znečištěným ovzduším. Nestravitelná část vlákniny navíc mechanicky podporuje očištění střevní stěny od usazených nánosů, zlepšuje střevní peristaltiku a pomáhá předcházet zánětlivým procesům.

Ječmen obsahuje mnoho vitamínů, minerálů a především přírodních antioxidantů (např. Saponarin), které vychytávají volné radikály a zabraňují oxidaci buněk. Volné radikály hrají významnou roli v rozvoji mnoha chorob a únavy.

Ječmen a Chlorella vytváří v těle zásadité prostředí a tím významně podporují růst správné střevní mikroflóry a naopak potlačují rozvoj plísní a kvasinek, se kterými se často setkáváme např. po podávání antibiotik. Mírně zásadité pH je základ pro zdravé vnitřní prostředí. Oba produkty rovněž posilují imunitu organismu a jsou protizánětlivé. Při jejich užívání je třeba dbát na dostatečný přísun tekutin (čisté vody), aby mohl probíhat detoxikační proces.

Jak Zelené Superpotraviny používat a dávkovat?

Dávkování a další tipy ohledně užívání ZP Vám ráda poradím na našem osobním setkání. Ačkoliv existují doporučené dávky a způsoby užívání, je lepší nastavit dávky individuálně v souladu s typem člověka, jeho zdravotním stavem a životním stylem.